torsdag 1 april 2010

Bra Alliansförslag - höjda barnbidrag och sommarjobb
Det är utmärkta förslag som går in på socialdemokraternas planhalva. Flerbarnstillägget höjs med 50 kronor för det andra barnet och med som mest 200 kronor för det femte barnet. Inte mycket kan tyckas, men ambitionen och inriktningen är ett socialt steg som förbättrar för flerbarnsfamiljer och totalt kostar 700 milj. Satsningar på ensamstående mammor borde ha varit med men kommer...
Regeringen satsar också 100 milj på sommarjobb för ungdomar, precis vad Alliansen efter förslag från centern, också gör i Värmdö. På riks kan det ge 15000 jobb och i Värmdö 70.

Kd driver idépolitik
Allt är inte bra som kd föreslår men det är bara kd som driver idépolitik. Det behövs verkligen. På svd.se/brannpunkt för Göran Hägglund ett resonemang om brott, straff, brottsoffer och samhällsansvar. Politiken får inte bara bli procentsatser och siffror.

Wetterstrand populär - men ingen statsministerkandidat
Det skriver i alla fall DN i dag efter en opinionsmätning gjort av DN/Synovate. F Reinfeldt är outstanding på de flesta kriterier som bedöms som att företräda Sverige utomlands, leda Sverige i kris, leda regeringens arbete... och Mona Sahlin ligger långt efter.
Maria ligger tom efter Mona i den mätningen. Politisk porr.... Att s säger nej till förhandlingar om Förbifart Sthlm med mp och v däremot är politisk hetluft.

Sociala problem ökar i Värmdö
I Varmdö har vi i dag gått igenom Socialnämndens bokslut en extra gång efter dystra besked förra veckan från socialchefen Carin Flemström. Om inget görs väntar kraftiga underskott och förvaltningen begär över 20 miljoner extra till nästa år. Ökade alkoholproblem, särskilt bland unga tjejer, fler ungdomar anmälda till socialtjänst, många fler ärenden för utredning. På Djurö skola är problemen särskilt stora.
Alliansen och oppositionen tycktes överens om två saker. Tillsätt en utomstående utredare, kanske de som gjorde samma sak för tre år sedan och sätt omedfelbart igång utredningen "Trygg i Värmdö som främst kd och c föreslagit men som nu är ett Alliansinitiativ.

För övrigt skall Sonja och jag nu gå hem till Emma, Sara och Hanna med lite påskägg...

Inga kommentarer: