måndag 26 april 2010

Måndag den 26 april

Ny regering i Storbritannien
Valet i Storbritannien går in på spurtsträckan med tio dagar kvar. Det hopplösa engelska valsystemet med majoritetsval i enmansvalkretsar gör det i verkligheten omöjligt för små partier att få något inflytande i parlamentet. Nu har Liberals kommit upp i nivå med Labour och Tories och gör utgången helt oviss. Vilket av de "gamla" partierna Labour och Tories kommer att förhandla med linberalerna efter valet?

Maud och centern lovar sänkt skatt på restaurangtjänster
Maud Olofsson uppvaktades i helgen av Mats Eriksson, cateringföretagare på Värmdö som inbjöd henne på en "momspromenad" till restauranger i Stockholm precis som jag gjorde för några veckor sedan. Maud har redan antagit utmaningen och på Företagarförbundets stämma lovade hon att centern vill momsen på restauranger från 25 till 12 procent. Det kan ge 10 000 nya jobb enligt restaurangbranschen. Bra. Mer sånt.

Höghastighetståg med oppositionen
En utmärkt artikel i DN Debatt och ett bra och samlat initativ. De rödgröna vill bygga ut järnvägstraafiken med 120 mdr kronor där höghastighetståg är det nya. Det är samma förslag som regeringen redan lagt men oppositionen vill satsa mer pengar. Ok, men var är satsningen på ny modern spårteknik, som spårbilar?

För övrigt är det nu dags att ta en ny omgång med översiktsplanen i Värmdö inriktad på långsiktigt hållbar utbyggnad

Inga kommentarer: