onsdag 12 september 2012

George Soros: Euron delar Europa i fattiga och rika - låntagare och långivare
Det är G Soros budskap i www.dn.se/kolumnen i dag. Eurokrisen delar upp EUropa i två klasser, skriver Soros - långivare och låntagare. Det är något helt annan än som var syftet när euron infördes.
Om krisen fortsätter finns en risk för att det tudelade Europa blir permanent. Ordet "cohision", sammanhållning blir i stället tudelning. Det finns bara två lösningar. Tyskland tar över och skapar en politisk union eller lämnar euron. Tyskland har redan tagit över..ska Tyskland ta över ännu mer....Någon som påminner sig historien....?

Regeringen tar över område efter område från oppositionen - nu är det 11,5 mdr på forskning
Det verkar mycket genomtänkt. En både bred och spetsinriktad forskning och innovation där medicin och Life Science - frågor om hälsa, åldrande, välfärd och välbefinnande är en stor del. Bra och inte minst den knappa miljard som ska gå till att omvandla forskningsresultat till produkter, marknad och därmed jobb.

EU kliver allt längre in i vardagen i medlemsländerna - nu gäller det hårdare krav på rökning
Det kan vid första ögonkastet verka bra, att minska rökningen. Men är det EU:s sak att tala om hur vi ska leva i EU-länderna? Det är bra att informera om riskerna.....men ska EU tala om hur vi ska leva? Hur långt ska EU gå? Klåfingrighet och översitteri....

För övrigt ska jag nu skriva ut Värmdöcenterns  budgetförslaget som Lasse Alenfalk, Annette Olofsson Fors, Krister Malmqvist och jag gick igenom i går,

Inga kommentarer: