tisdag 4 september 2012

Moderaterna och försvaret - otroligt att det gått med på nedrustningen, men Ryssland...
I dag kan man läsa en artikel av den gamle högerpolitikern och journalisten på Svenska Dagbladet, från Sundsvall liksom jag, Mats Johansson. www.svd.se/debatt. Han skriver om hotet från Ryssland. Det är egentligen otroligt att den gamla hötern, som naturligtvis finns kvar i moderaterna, har varit tyst så länge om nedrustningen av försvaret. Nu skriver Mats om hoten från Ryssland och räknar upp en massa generaler som hotar Norden, Finland och indirekt Sverige om vi fortsätter vår Natosamverkan. "Det Nordiska försvarssamarbetet brännmärks", skriver Johansson.

Sverige och Norden ska naturligtvis inte ta några order från Ryssland men det är ytterligare ett skäl att inte gå med i Nato som Carl B Hamilton föreslår.

Bra av Sverige och Gunilla Carlsson att stödja flyktingarna från Syrien
Gunilla Carlsson, min gamla kollega i EU-parlamentet, är en av de bästa ministrarna i Alliansregeringen. Klok, seriös, energisk och humanitär. Sverige ökar nu sitt stöd till flyktingar från Syrien med 25 milj kronor som går till UNHCR:s arbete i Syrien och regionen omkring som Turkiet.
Det är bra och alldeless tyst från oppositionen...

Budgeten i Värmdö närmar sig beslut
Ett "Mellanår" säger kommundirektören i sitt budgetförslag för 2013 och i detta instämmer Alliansens finansminister Andes Bergman. Det sa han på budgetmötet i går med koalition och opposition i kommunhuset. På torsdag får vi veta vad koalitionen föreslår. Jag fick inget svar på frågan om skatten....

För övrigt åker jag nu in till sammanträde med personalutskottet i landstinget där vi ska gå igenom sommarsituationen på sjukhusen.

1 kommentar:

mats johansson sa...

Hans, min artikel stod i Dagens Nyheter, vilket du hade vetat om du läste den. Gör det här:
http://www.matsjohansson.net/2012/09/gensvar-pa-rysslandsartikel-dn.html