fredag 21 september 2012

Precis kommit hem från Berlin och Podcarkonferensen med fantastiska nyheter från vad som händer kring modern miljövänlig transportteknik
Det händer i Indien, det händer i Arabemiraten, det händer i Sydkorea, det händer i Californien och jag stannar vi det sista innan jag måste sova igen några dagar och kvällar och nätter med ....
Ta Californien som nu planerar världens största projekt någonsin om High Speed train med 20-talet städer i USA. High Speed train ska samordnas med podcar transportation till och från stationerna där tågen ska stanna. Det handlar om en revolutionär förändring av transportsystemet och bilismen i USA.

När USA bestämmer sig för att göra något då blir det stort
och det är detta vi fått höra från  Rod Diridon, Chairman of California High Speed Rail Authority och från Hans Larsen Transportation Director, City of San Josè. Spårbilen kommer och klimat, energi, miljö och congestion är vad som driver framåt. Dagens transportsystem har nått peak car och nu är något nytt på väg. Jag är väldigt upprymd över denna utveckling och i morgon fortsätter vi i Uppsala för att driva  den första pilotbanan i Sverige.
Centern har en jättechans att ta tag i frågan och vi var 6-7 centerpartister med Bosse Andersson,  Johan Magnusson,  Christer Lindström, Stefan Hanna m fl som var drivande på konferensen. Do something. Now. Centern i regeringen har chansen. Missa inte den.
För övrigt ska jag nu sova några timmar innan jag i morgon åker till Uppsala tillsammans med amerikanarna för att få denna pilotbana tillstånd. Spårbilen kommer. Har inte kommit upp på nätet i Berlin därför har det blivit några dagars uppehåll på Bloggen.

Inga kommentarer: