tisdag 25 september 2012

S affärsplan stöter bort gamla s-sympatisörer
Det blev det stora debattämnet i Socialdemokraternas fempunktsprogram från i går. Innehållet var heller inget nytt och totalt avslaget. "Vi prioriterar jobb, kunskap och stärkt konkurrenskraft", var avslutningen och vem är emot det. Det kunde lika gärna Anders Borg eller Fredrik Reinfeldt sagt. Nu avgör inte valprogram några val, det gör konkreta sakfrågor, men det det kan attrahera eller stöta bort och det är viktigt nog.

Och MP:s  utslätning stöter bort gamla Mp-språkrör
Att Birger Schlaug skulle hoppa upp och ha synpunkter på Miljöpartiets nya partiprogramförslag kunde man nästan räkna ut. Han vill utnyttja sim roll som "grön eminens", och tala om att det var bättre förr. Han kritiserar i morgonekot främst Mp:s nya prioritering av arbete och tillväxt. Och visst går Mp mot mitten. Men det har man i praktiken gjort under hela Wetterstrand/Eriksson-perioden med sitt tal om att sitta i en regering och de nya medlemmar man fått i främst storstäderna. Se upp med Mp med Fridolin och Romsson i valet.

Och nu kommer också Centerpartiet med sitt idéprogram som ska tas på stämman i mars.
Viktigt med uppdatering när samhället och människorna förändras, men oerhört viktigt att inte tappa de "gamla centerpartisterna", kärnväljarna. Med så låga opinionssiffror har vi inte råd att tappa någonting.
Livsbalans i vardagen med jobb, och rätt att själv avgöra hur mycket och hur litet man vill arbeta under olika perioder i livet är en bra ingång. Det är ett gott liv vi ska skapa med fritid, familj, kultur livsglädje, god miljö och en framtid också för våra barn

För  övrigt åker jag nu in till landstingsstyrelsen

Inga kommentarer: