torsdag 27 september 2012

Spanien, Grekland, Italien, Portugal, Irland, Ceylon...euron
Alla förstår att det är något galet med euron. Man kan inte skylla alla problem på den men man kan skylla problemen med återställare på euron. Det går inte att själv reglera penningspolitik och ränta. Någon annan bestämmer. Euron skapade en otrolig bostadsbubbla i Spanien. Euron tvingade Spanien till hårda åtstramningar med lägre löner, pensioner mm. EUron skapar problem och tvingar på folket hårda lösningar.

Stimulera de länder som vill lämna euron
och hjälp dem under en femårsperiod. Då behöver inte euroskaparna förlora ansiktet som är huvudorsaken till att krisen fortsätter vecka efter vecka.

Fas 3 - tacksam angreppspunkt för oppositionen, men tänk om de får ansvaret....
Det är nog den tacksammaste frågan att angripa för oppositionen - Fas tre med 30 000 personer längst från arbetsmarknaden, ofta med 7-.8 års arbetslöshet. "En tickande bomb", säger Magdalena Anderson. Inte så väl valt säger jag. Hon tänker mer på förlorade skatteinkomster för staten än på de människor det handelar om  i utanförskap. Och s-förslagen? Vad är det? Alla ska få riktiga jobb med stöd av 2 mdr kronor? Var kommer jobben ifrån?

Sjukförsäkringen är en annan tacksam fråga att kritisera från oppositionen, men...
jag tycker att socialförsäkringsminister Ulf Kristersson beskriver läget utmärkt i www.dn.se/debatt
i dag. 14.200 personer har nått den bortre gränsen för sjukpenning för några år sedan och nu har 3.500 fått jobb. S-problemet var att alldeles för många var sjukskrivna alldeles för länge.

För övrigt ska jag nu in till Forsksnings- och utvecklingsberedningen i landstinget och sedan blir det centermöte med landstingspolitiker i hela landet.

Inga kommentarer: