onsdag 26 september 2012

Problemet Ryssland ökar
De uppenbara fusken vid presidentvalet av Putin, nej till insatser i Syrien, ökande korruption, stödet till diktaturen i Vitryssland, advokaten Sergej Magnitskij:s död i fängelset sedan han avslöjat stöld av skattemedel med 230 milj dollar ökar problemet Ryssland.
USA stoppar nu 80-talet ryssar som varit involverade i skandalerna från inresa i USA och fryser deras tillgångar. Ryssarna kastar ut amerikanske biståndsorganet Usaid. EU-parlamentet diskuterar sanktioner mot Ryssland. Rysland isoleras allt mer när relationerna fryses.
Sverige bör som flera andra nationer reagera mot människorättsbrotten.

S fortsatt usla siffror i Stockholm stärker Alliansen
Socialdemokraternas projekt "Vinna Stockholm" har hittills misslyckats. Tvärtom har stödet gått ner från 22.7 till 21.9 procent på ett år. Inte mycket men det behövs tio procent till...för att ha en chans på regeringsmakten.
Centern har ökat 0.2 till 4.0 procent. Inte mycket, det heller, men det kunde ha varit värre, mycket värre och i dessa tider får man nöja sig med det och vi får vara kvar i Stadshuset.. Kd är vinnaren med ökning 1.4 procent till 3,5. Fråga mig inte varför...? Och hur ser det ut i länet...?

Värmdöcentern satsar på bostäder för ungdomar, sjöbussar till Slussen och Miljöhögskola i Värmdö
i budgeten för 2013 som tas på kf den 3 oktober. En riktigt intressant satsning gör vi för att få fler bostäder. Vi föreslår att bostäder tillskapas på vatten genom pråmar och båtar och på land genom sk moduler som snabbt kan sättas upp. Bostäderna föreslås byggas av arbetslösa ungdomar. Studentbostäder föreslår vi byggs på pontoner i Gusavsbergs hamn. Lite nytänkande. Vi inbjuder alla partier och Värmdöbor att hänga på och backa upp...

För övrigt ska jag nu in till SL och prata lite modern miljövänlig transportteknik som spårbilar. Segt, men...

Inga kommentarer: