tisdag 4 februari 2014

Bra att EU belyser korruptionen men..
Det är bra att EU-kommissionären Cecilia Malmström belyser den omfattande korruptionen i EU. Omkring 120 miljarder euro varje år eller 1000 miljarder svenska kronor. Tre av fyra EU-medborgare anser att korruptionen är utbredd. Förvånande är att 44 av svenskarna anser att korruptionen är utbredd. Sverige borde öka öppenheten i det offentliga, straffen för mutbrott bör skärpas och anonyma bidrag till politiska partier förbjudas. Det sista blir en strid med den egna regeringen i Sverige.

...underligt att korruptionen i EU-apparaten och i EU-institutionerna inte granskas
Maktmissbruk och korruption i EU skulle också ingå i utredningen men drogs tydligen tillbaka för bara några dagar sedan.Underligt, förvånande och korkat, särskilt som kritiken mot fiffel och båg med EU-bidrag är omfattande.
Men det finns en förklaring. Den 25 maj är det EU-val. Kritiken mot den ständigt ökande EU-makten är redan stor. EU-kritiska partier växer fram över hela EUropa. Att Grekland, Spanien ... ska spara och strama åt blir inte lätt att kräva om EU försnillar 1000 miljarder kronor själv varje år.....

Kristoffer Thomssons brev både oproffsigt,oförsiktigt och okunnigt
Moderaten Kristoffer Thomssons brev till de anställda i landstinget på landstingets brevpappar om att deras jobb hotas om oppositionen vinner landstingsvalet var inte så genomtänkt, om det var tänkt alls. Har han inte pratat med finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdal? Eller...Det här blir gratispoäng för Helena Hellmark-Knutsson, och Håkan Jörnehed.
Visst, det är en sajt som flera partier använder, men han blandar ihop valrörelsen med rollen som arbetsgivare.
För övrigt åker jag nu in till landstingsstyrelsen på dagens möte där det nog kommer att viskas lite i korridoren....
Inga kommentarer: