söndag 23 februari 2014

Mycket positiv utveckling med avsatt Janukovytj - men Ryssland det allvarligaste hotet för demokrati och positiv utveckling i Ukraina
Det är positivt det som hänt. En avsatt J, oppositionen har majoritet i parlamentet, nyval den 25 maj och Tymosjenko frigiven.Över tre månaders kamp på Majdan med många döda och skadade,men seger till slut. Gratulerar Ukrainas befolkning.

Den stora frågan är hur Ryssland reagerar och agerar. De högljudda kommentarerna bådar inte gott, men Sotji måste ta slut först, innan....
Ungefär så bedömer jag läget. Rysslands utrikesminister Lavrov som verkat vara lite av en diplomat trots allt sa att oppositionen leds av "beväpnade extremister" och "folkmördare". Det är precis vad Janukovytj och hans regering varit. Han och den ska nu ställas inför rätta  för folkmord och brott mot den mänskliga rättigheterna. Allt annat är uteslutet..om han inte tar med sig sina korrumperade miljoner och lämnar landet.
Putin som ser Ukraina som sin lekpark kanske anser att landet måste "räddas" med rysk trupp. Det kan bli allvarligt, mycket allva...FN, Europarådet, OECD och EU måste nu direkt gripa in för att hindra en sådan utveckling. Dialog, diplomati och öppenhet är nu vad som behövs.

Gnossjöandan - temat i intervju med Annie i svd.se/ledare.
Bättre villkor, lättare att anställa och flexibilitet för småföretagen. Öppenhet mot omvärlden och Gnosjö på hemmaplan, det blir valåret för Annie 2014.
För övrigt blir den nu en liten promenad igen i Hemmestaskogen och sedan måste vi se på Sverige-Canada. Heja Sve...

1 kommentar:

Anonym sa...

1. En odemokratisk opposition har tagit makten från en folkvald regering och du applåderar?

2. Gnosjö-andan är en myt.
Låga löner, dålig arbetsmiljö och obefintlig integration.