måndag 17 februari 2014

Det är lättare att få stöd för "Nya" partier i EU-valet än i riksdagsvalet.  
EU-valet är ett annorlunda val. Det kan jag säga som varit med  sedan första valet 1995. Nya partier som inte finns med i de vanliga valen gör det lättare för folk att rösta annorlunda. Att rösta på ett annat parti i EU-valet påverkar inte heller regeringsmakten i Sverige. Miljöpartiet och vänstern fick som EU-motståndare stort stöd i det första EU-valet, liksom den C-lista jag själv stod först på med tydlig E-kritisk uppsättning. Därefter har Junilistan, Piratpartiet och nu kanske Fi och Sd en sådan position. Se upp, säger jag.

Junilistan ställer nu upp igen med tre bra toppnamn...
Junilistan är en tvärpolitisk lista vallista för personer som vill uttrycka sin kritik mot vart EU är på väg. Det är bristen på demokrati, den ökade överstatligheten på väg mot en federation, den bristande kontrollen och insynen. Jörgen Appelgren, chefsekonom på Nordea,  Camilla Lindberg, tidigare riksdagsledamot för Fp och den enda som stod emot och röstade Nej av regeringspartiernas företrädare om FRA-lagen och Philip Lerulf, journalist.

...och tre bra förslag som kommer att locka väljare.
1. Fridlys euron. Svenska folket röstade ett tydligt Nej till euron 2003. Vi har inget formellt undantag som Storbritannien och Danmark och nu kräver JL det.  Detta för att i strid med folkviljan inte tvingas in i euron.
2. Återför makt från EU till nationerna i ett nytt EU-avtal, precis som Storbritannien, Nederländerna och Tyskland har krävt.
3. EU-veto till folket mot ny maktflytt till Bryssel genom en lagstiftning om krav på folkomröstningar.
Jag har själv lagt fram samma tre förslag i olika sammanhang i Centern men inte....
För övrigt åker jag nu in på ett seminarium om EU-valet och civilsamhället med Raymond Svensson och Kent Johansson. Bra gossar.


Inga kommentarer: