fredag 7 februari 2014

LO:s pengar och gratis valarbetare sticker ut när vi pratar om partistöd - LO-stödet är inte anonymt men stort, mycket stort
LO ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson lovar 20-25 miljoner till valrörelsen och 100 000 valarbetare, eller 2,5 miljarder kronor om de jobbar en månad var med en månadslön på 25.000 kronor....Men nu tar du väl i Lindqvist...ja det gör jag, men halvera arbetstiden, det blir 1,25 mdr, halvera den igen det blir 612,5 miljoner, eller halvera igen de blir 306,25 miljoner...Vilket parti kan ställa upp en sådan valbudget, förutom S. Lek med siffror men verklighet.
LO talar också om vad man vill ha av S, mångmiljardsatsningar på bostäder och infrastruktur, högre a-kassa och sjukförsäkring och mer pengar till kommuner och landsting. .

Hur kommer detta att uppfattas av väljarna? Transportarbetarförbundet ger inga pengar och säger Nej. Det är fel, säger Transport, att man ska tala om hur vi ska rösta, när hälften av LO:s medlemmar röstar på andra partier än S.
Där har S problemet. Det som M hade med anonyma bidrag men som nu kommer att försvinna har S dragit på sig mångfalt.
Jag säger inte att det är korruption. Allt sker ju offentligt. Men det är oanständigt, omoraliskt. Tänk om Företagarna skulle ge lika mycket stöd till moderaterna? Vilket liv....
S vinner pengar, men vinner man sympati och vinner man verkligen röster?
För övrigt var det roligt att Centern kom högst i en omröstning bland just företagarna om vilket parti man tycker är bäst. Men vi behöver röster från den stora majoriteten som inte är företagare också.

Inga kommentarer: