tisdag 18 februari 2014

Omslaget: Reinfeldt och Borg satsar allt på ekonomin och omsorgen om finanserna. Frågan är om svenska folket tror dem med skattehöjningarna.
Tala om "Nya moderaterna", eller "Omvända moderaterna." Nu har vi kommit till en vändpunkt sa Anders Borg och Fredrik Reinfeldt på ett presseminarium i går i riksdagen. Nu har vi sänkt skatter tillräckligt nu ska vi ta några återställare tillbaka till överskottsmålet på en procent.
Det är vågat. Hela tanken är att s inte längre ska kunna använda vapnet om skattesänkningar före välfärd.

Magdalena Andersson skrattade sig nästan igenom kommentarerna i går. Inte trovärdig, inte trovärdigt, inte...
Frågan blir vad svenska folket tycker är trovärdigt... Satsningar från regeringen ska finansieras krona för krona, säger Borg, antingen skattehöjningar eller utgiftsminskningar. Tobak, alkohol och fordon är redan utpekade som skatteobjekt. Ofarligt, kan man nog säga, men hur mycket pengar ger det.

En debatt med ekonomin och trovärdigheten i regerandet påverkar också välfärden och alla andra viktiga områden som klimat, energi, miljö, trygghet, sjukvård och skola.
Men hela tanken är att plocka bort oppositionens motargument om skattesänkningar före välfärd. Tala om att S har ställt upp på det mesta i stället och fråga vad S vill tillsammans med Mp och V.
För övrigt åker jag nu in till landstingsmöte med interpellationer om skärgårdstrafiken och stängda vårdplatser...

Inga kommentarer: