fredag 21 februari 2014

Bra med sanktioner som inreseförbud och frysta ekonomiska tillgångar i EU men det måste till en dialog med politiska krav på författningsändringar och Janukovytj måste avgå.
J har blod på sina händer, sa Carl Bildt  och i går mötte 60 till döden från krypskyttar och kravallpolis. EU har ändrat strategi, säger media. Nej, EU har skärpt och lagt till saker till den strategi om dialog man redan har. Fortsätt på den linjen.

Borg och regeringen spelar högt med "omslaget". Försämringar för studenter och pensionärer är oproffsigt. Jag tror det är försöksballonger och att studentförslaget om minskade studiemedel med 300 kronor i månaden kommer att tas tillbaka i budgeten.
Sju miljarder får regeringen in på skattehöjningarna på tobak, alkohol, bilskatt, studiemedel och pensionärer.
Inte mycket i pengar, men studiemedlen och pensionärerna och löftet om att det är slut med skattesänkningar kan vara stora kostnader i politik. Särskilt som C vill sänka kostnaderna för småföretag och Kd för pesionärer. Det som blir dyrt för oss i C och för Kd kan bli ännu dyrare för Borg och moderaterna. Verkar inte riktigt som man tänkt...

Bra initiativ av Eskil med tre arbetsgrupper som ser över grispolitiken. Häng på i den debatten nu under hela valrörelsen. Släpp det inte som Centern alltför ofta gör.
Det finns någon procent jordbrukare i landet men det finns 90-100 procent svenskar som tycker att det är fel att transportera livsmedel över hela världen när de kan produceras "av närmaste grannen", som tre forskare på dn.se/debatt skriver i dag. Detsamma gäller självförsörjningsgraden och ödeläggelse av jordbruk i Sverige. Här har vi stöd av hela svenska folket. Bra Eskil, och mera....
För övrigt säger nu Janukovytj att det blir nyval i Ukraina och förslag på minskad makt för presidenten. Tro det den som vill, men upproret tar inte slut förrän J avgår. 

Inga kommentarer: