torsdag 27 februari 2014

DN uppmärksammar framtidens transportmedel som spårbilar och linbanor. Mycket intressant och mycket rätt. dn.se/kommentar
Det är roligt att DN nu uppmärksammar vad om kommer att hända i anslutning till den stora T-baneutbyggnad som Alliansen i landstinget och regeringen nu kommit överens om. Det är nio nya stationer och 19 kilometer ny tunnelbana som verkligen behövs. Men det kommer att behövas fler tvärförbindelser i framtiden säger Anders Sundström i sin ledarkommentar, som kanske inte käver T-bana och tar spårbilar och linbanor som exempel. Det är alldeles rätt.

Nyligen invigde KOMPASS,  nätverket för spårbilar en permanent spårbilsutställning  vid Nybygget på Arlanda där vi ska ha seminarier, styrelse- och pressträffar. Detta års stora internationella spårbilskonferens som förra året var i Washington, USA, kommer i år att förläggas till just Arlanda den 3-5 september. Då kommer vi också att få besked från partierna inför valet vad de vill satsa på för att utveckla modern miljövänlig transportteknik med automatbanor.

Bra av Anna-Karin om satsning på mobilt bredband. Efterlängtat för mobiltelefoni i städer och landsbygd i hela landet för jobb och tillväxt.
Det är en välkommen satsning efter debatten om dålig mobiltäckning över både land och stad. Alltfler förväntar sig att den mobiltelefon man köper ska fundera överallt och dit är vi nu på väg. Sverige uppmärksammas som en ledande telekomnation, och det är precis vad vi är, där centern och Anna-Karin kan ta åt sig en del av äran. dn.se/debatt
För övrigt ska jag nu till tandläkaren och dra ut och sätta in....inte så roligt, men det behövs.

Inga kommentarer: