onsdag 26 februari 2014

Nej, till bistånd till Uganda
Att sätta homosexuella i livstids fängelse och livstid för försök att begå homosexualitet är i en upplyst värld obegripligt. Men det är vad den nya antigaylagen, undertecknad av presidenten Yoweri Museveni i Uganda går ut på. Nej till alla former av bistånd till Uganda. Anders Borg har sagt ifrån på plats och det ska regeringen nu göra hemifrån.

Ny utredning om att få lugn och ro i skolan: Man skrattar på sig åt Björklund
Det är ju Björklund själv med sina ständigt nya förslag som skapat oro,stress och dåliga resultat i skolan. Ska han nu utreda sig själv. Nej, en bra lärare med en bra utbildning och rätt attityd till "bråkmakare"  klarar det utan handbok från skolministern. Stäng av Björklund.

Ett i stort sett ok tobaksdirektiv från EU där inriktningen är det viktigaste. Minskad rökning framför allt att förhindra att ungdomar börjar röka.
Hur många år har man hållit på? Men tobaksindustrin är en av de starkaste lobbygrupper som finns. Sverige får behålla undantaget för att sälja snus och också  reglera innehållet i snuset, vad det ska lukta och smaka. Tack,snälla EU,men
om man närmare tänker efter så är det otroligt att EU överhuvudtaget lägger sig i vilka regler Sverige har om snus...men...
För övrigt ska EU-parlamentet i dag också rösta om vi får behålla  strejkrätten... sant, javisst och klåfingrigt, obegripligt, odemokratiskt och dumt.
Inga kommentarer: