söndag 9 februari 2014

Dagens text: Härligt silver av Kalla, jämn folkomröstning i Schweiz om invandringen och Värmdöcenterns huvudfrågor i kommunvalet.
Det går inte att låta bli att skriva om Charlotte Kallas härliga insats i går i skiatlon. Friskt vågat, hälften vunnet. Hon tog chansen och fick en bra OS start, men Björgen var för bra.
Och hu är det idrott som gäller i Sotji och inte politik. Lite skönt faktiskt, även om baksidan alltid finns där.

Jämn folkomröstning i Schweiz om invandringen, men jag tror och hoppas nej-sidan vinner. Ett kvotsystem för arbetskraftsinvandring och asyl vore en dålig ingång för EUropa och EU-valet.
När detta skrivs pågår folkomröstningen för fullt i Schweiz. Det stora nationalistiska folkpartiet SVP har alltid varit kritiskt till den höga invandringen, där Schweiz ligger bland de högsta i EUropa, och nu krävt och fått folkomröstning.
Jag forskade i Genève efter jur.kand och tingstjänstgöring  Sverige. Det var på Institut Haut études International och Institut Européennes i början av 70-talet. Skrev en motsvarande lic.avhandling i politique industrielle, men fick åka hem till Sverige när Sonja blev gravid...hennes fel, ha. Det var för dyrt att föda barn i Schweiz. Det blev "ett tillfälligt jobb" för Centern under valet 1973 och det tillfälliga jobbet fortsätter....

Nu med valrörelsen 2014 framför näsan och Värmdöcenterns huvudfrågor inför kommunvalet
Vi har fyra starka frågor inför valet. Nej till nedläggning och nedskärningar på Kyrkskolan på norra Värmdö, pendelbåtstrafik från Värmdö till Slussen, inga avgifter på den nya Skurubro som ska byggas och gör Nacka sjukhus till akutsjsukhus med förlossning och BB.
För övrigt blir det nu OS, tennis och lite förberedelser inför invigningen av spårbilsstationen på Arlanda på tisdag.

Inga kommentarer: