onsdag 10 december 2014

Anna Kinberg Batra blir en bra kandidat för moderaterna och en farlig kandidat för Centern och Folkpartiet, och kanske mest för Kristdemokraterna
Det var förslaget alla väntade på. Det var enhälligt. Anna Kinberg Batra blir ny partiledare i Moderaterna och ny statsministerkandidat. Hon har klivit fram tydligt och jag är fortfarande förvånad över att Catharina Elmsäter-Svärd så snabbt och plötsligt kastade in handduken i höstas så fort AKB:s namn började bli vanligt.

Hon satsar på kända kort: regeringsduglighet och ekonomi med jobb som huvudtema med lite lagom förnyelse.
Och det är förståndigt att inte göra några stora avsteg från Reinfelds vinnande linje  under så många år.Regeringsdugligheten blir så mycket viktigare och bättre som tema nu när vi har en riktig motsats i en havererad S-Mp regering och en osäker och svag statsminister i Stefan Löfven. Jag vill bygga på förtroende, säger AKB och hon har en begåvad formulering med "Jag vill bli ännu bättre på frågorna som väljarna ställer framöver". Det är fyndigt sagt. Hon ändrar men kritiserar inget tidigare.Bara bli ännu bättre. Hon talar om "att växa upp i trygghet i Sverige"  det har ingen moderat gjort tidigare.

Integrationspolitiken ska förbättras med tidigare jobb men också större krav på nyanlända flyktingar och anhöriginvandrare
Vad menas med det sista? Det får inte bli för tydlig flirt med Sd-väljare då kommer många att reagera negativt och kritisera Reinfeldt för "Öppna sina hjärtan". Ta det lugnt. Lyssna på egna partikamrater i kommunerna.
För övrigt åker jag nu i väg till KOMPASS styrelse i Märsta och fortsätter planeringen med spårbilar i Arlanda City. 13 miljarder ska satsas på utbyggnad av flygplatsen från 20 miljoner till upp mot 40 miljoner passagerare och med en stad som växer från 20 000 till 50 000 på en 20-årsperiod. Då behövs modern miljövänlig transportteknik som spårbilar till hotell, marknadsplatser, service-och bostadsområden. 

Inga kommentarer: