lördag 20 december 2014

Tycker generaldirektören  på Migrationsverket Anders Danielsson har helt rätt -massinvandring är fel ord för flyktingpolitiken i Sverige.
Hittills i år har 77 000 personer sökt asyl i Sverige.. Det kommer att öka enligt Migrationsverket till mellan 80 och 105 000 nästa år enligt samma verk. Mycket? Det beror på vad man jämför med. Libanon har tagit emot 1,5 miljoner flyktingar från främst Syrien. Turkiet har tagit emot lika många människor på en månad som EU gjort sedan kriget började dn.se/nyheter.
Vi ska leva upp till internationella konventioner och vi ska vara en human och medmänsklig nation.
Det tycker jag vi gör nu och det ska vi fortsätta med.

Finans- och eurokrisen är inte över. Grekland har lånat 240 miljarder euro och det kommer landet aldrig att kunna betala tillbaka och många säger det också högt. Vilka följder får det?
Då tänker jag mest på alla andra länder som Spanien, Italien,Irland som också lånat stora summor i euro.Om inte Grekerna betalar tillbaka varför ska vi göra det kommer vi att få höra. Det grekiska starkt framväxande vänsterpartiet Syriza säger rätt ut och vill skriva ned Greklands skulder. Och Syriza kan vinna valet med sin  EU- och eurokritik och då kan vad som helst hända EUuropasamarbetet....euron var inte så lyckad..

Roligt att Löfvenregeringen nu fullföljer med pengar till supermiljöbilarna som man så högljutt kritiserade för några år sedan, men det är ju Alliansens budget.
Och det var Centern som tog fram förslaget med 40 000 kronor i premie till den som köper en bil som klarar max 50 gram koldioxid per kilometer. Det är elbilar och laddhybrider.Det ser också ut som regeringen tar över centerns förslag om 10 000 laddstolpar runt om i landet. ....
För övrigt hade vi som vanligt en mycket trevlig Julfest i går med landstingsgruppen med sång, tal avtackningar och god Julmat. Stort tack och God Jul till Gustav, Karin, Lars, Fredrik, Gustaf och Alfred och välkommen till Sofia som ny kanslichef .


Inga kommentarer: