torsdag 4 december 2014

Nu har vi ett nyval, eller extraval och där har vi i Centern alla chanser om vi öppnar dörrarna i blockpolitiken och kommer med bra förslag om migration och invandring. Det är inte mycket mening att gräva ner sig i vems ansvaret är för det som skett.
Här kommer lite ryggmärgsreflexer på S-regeringens beslut om extraval i går. Det är bara att bita ihop och ta fram foldrar, valsedlar och valargumenten igen.

En fråga som måste avgöras är hur regerande i minoritet ska kunna gå till
utan att vi hamnar i kaos igen. Nya former för val av statsminister? Nya regler för beslut om budget i riksdagen? Det ska inte behövas lagändringar. Allra enklast är att återgå till regeln om att inte kunna bryta ut delar av budgeten som S och Sd gjorde om brytpunkten och att enbart kunna rösta på sitt eget förslag och inte på något annat när det egna förslaget har fallit, som Sd gjorde i går. Ganska enkelt.
Här kan Centern lägga fram förslag som visar att vi vill ha ordning och reda.

Blockpolitiken har nått vägs ände och måste brytas upp, det har Olof Johansson alldeles rätt i när han kommenterade krisen i går.
Centern har alltid varit ett parti öppet för samarbete över blockgränsen, särskilt i svåra situationer som krig och kriser. Det ska vi fortsätta att vara. Blockpolitiken får inte bli något självändamål, inte Alliansen heller. Det är Sveriges framtid som ett öppet land där människor och partier resonerar med varandra som ska vara styrande. Centern ska nu ta fram program för migration och framför allt integration inför den kommande valrörelsen och ta debatten med Sd och andra.
För övrigt åker jag nu in till möte med landstingets pensionärsråd och pratar om lite andra saker..ha.  

Inga kommentarer: