söndag 14 december 2014

Nu ska jag spå extravalet: M, C och Alliansen vinner valet rejält men Kd och särskilt Fp får dåliga siffror.
Med Anna KB och Annie Lööf kommer Alliansen att göra ett strålande val. De arbetar bra ihop och för båda blir det en chans att visa att M och C har bra politik och goda partiledare. Båda är också mycket engagerade,ambitiösa,målinriktade och vinstsugna. Folkpartiet med Jan Björklund kommer att få det svårt om de bara har den eviga skolan att föra fram. Att komma med Nato kan ge lite draghjälp men jag tror inte det räcker när alla andra kommer att avvisa förslaget med goda argument. Det bästa argumentet är att det är precis vad Ryssland vill höra och då kan de med viss rätt fortsätta flygprovokationerna och upprustningen mot Baltikum och Skandinavien.

Löfven har verkligen målat in sig i ett hörn, kommit ut igen med lite nya bud men sen åter in i ett annat hörn. Det är för mycket oklarheter, ingen regeringsduglighet med bud åt alla håll.
För en vecka sedan skulle  S och Mp gå till val på den rödgröna budgeten. Nu är den överspelad,men ska ligga till grund...vad är det som gäller?. Stora politiska frågor har blivit mer och mer oklara som de tidigare S-Mp uppgörelserna om energin, försvaret och vinster i välfärden och så kommer Förbifarten, Bromma och Slussen. Det blir omöjligt för Jonas att inte reagera om Löfven börjar dra på sitt löfte om minskade vinster i välfärden. Det blir omöjligt för Åsa Romsson att sitta still om Löfven pratar positivt om kärnkraften tillsammans med LO.

Och Löfven kan inte gärna sträcka ut händerna igen till C och Fp om han inte ska få Mp och V att gå i taket. Han måste bestämma sig men verkar vilja ha allt...
För övrigt skiner nu vintersolen över Hemmesta och Sonja och jag har precis tagit vår runda kring Hemmesta sjöäng där isen nu ligger och vi undrar vad svanarna tagit vägen. Nu blir det tennis med Micke.

Inga kommentarer: