söndag 7 december 2014

Dagens nyheters ledarsida kommer med analys och förslag om flyktingpolitiken. Det är så vi måste jobba inför nyvalet den 22 mars.
Nu börjar det röra på sig i samhällssverige inför nyvalet den 22 mars. Sverige måste omforma sin flyktingpolitik, skriver DN i dag dn.se/ledare. Vi får inte bli det land som "tar ett allt större ansvar medan de flesta andra tar ett mindre." Vi kan inte ta emot "de skaror ..som Migrationsverket säger kommer hit". Sverige måste "bli både mer likt och mer olikt övriga Europa." Vet inte om jag håller med på en enda av dessa tre punkter. Vad betyder det? Vi är ju redan ett land som tar emot fler än andra. Ska vi sluta med det? Bra att vi tar emot fler kvotflyktingar, men resten....Är det ren Sd-anpassning?

Slå vakt om Sveriges största tillgång "Tilliten" skriver Peter Wolodarski i DN:s söndagskrönika i dag. dn.se/söndagskrönikan Bara att hålla med
Vår tradition av samarbete och samverkan har varit ett kännetecken för Sverige under låg tid. Vi ska slå vakt om detta och då måste alla partier medverka, inte minst vi i Centern som samverkat över blockgränsen vid krig och kriser.

S-M regering är bästa alternativet skriver Bengt Westerberg (Fp) dn.se/debatt i dag. Nej, håller inte med om det.
Bra att BW argumenterar för blocköverskridande samarbete men lite underligt att en tidigare partiledare för Fp inte vill ha med Fp i en regering. S, C, Fp är orealistiskt skriver han. Förstår inte. Bara för att Fp "är sargat" i valet i september. Jag ser tvärtemot en sådan regering som ett riktigt bra alternativ efter nyvalet. S får då balansera två partier, det är bra. Vi får oppositionspartier både till höger M,Sd och till vänster V och Mp. Tror medborgarna skulle uppskatta en sådan "Mittenregering".
För övrigt hade vi en mycket trevlig  julsångarkväll hos Clarre och Lena i går med Lilla Kören. Nog hann vi med ett 20-tal...Inga kommentarer: