fredag 5 december 2014

DN i dag:Löfven leder S till val med en knuten näve och hårdare fastsurrad vid MP  än någonsin.Han drar nu igång valrörelsen som vingklippt, förnedrad och förbannad.
Så skriver dn.se/ledare i dag. Lite hårt kanske men tror nog många väljare ser det så också. Dagens mätning i DN dn.se/nyheter ger samma besked i en enkät där endast 2% tycker att en S-Mp regering är bäst för Sverige.
En S, Mp, V regering ger 14% och en Alliansregering 19%.

Hela 40 procent vill ha en blocköverskridande regering. Det vill jag också
och tror det är bäst för Sverige. Lämna skyttegravarna säger jag till både Löfven-regeringen och Alliansen och visa att ni förstår situationens allvar. Det kan dock inte ske nu inför extra valet eftersom läget är så blocklåst med två budgetar mot varandra och en rad misslyckade försök att hitta fram till samtalsläge. Men det bör vara inriktningen i valrörelsen Jag skulle vilja se tre saker.

1. En öppen partidebatt, trots blocklåsningen, där Sveriges bästa står för ögonen.
Det är också vad de flesta väljare vill. Centern har alltid tagit ansvar i krigs- och krislägen och bör göra så nu också och vara beredda att ingå i en blocköverskridande regering.

2. Vi måste ta debatten med Sd. 
Att inte göra det ger dem bara ännu större inflytande. Först på själva sakfrågan migration, invandring och integration sedan på att folk tycker det är barnsligt att inte tala med varandra som vuxna människor. De har ju fått stöd a 13 procent av väljarnaoch det kommer bara att öka om vi inte samtalar med Sd.
Centern bör ta fram ett migrations- och integrationsprogram inför valet. Ett utmärkt underlag finns på dn.se/debatt i dag av tre kristdemokrater och Centerns Staffan Danielsson. Fler asylstationer utomlands, fler kvotflyktingar, stoppa falska asylskäl,skärpt försörjningskrav vid anhöriginvandring, ta bättre vara på invandrares kompetens och främja insatser från civilsamhället,

3. Skapa ett hållbart system för att stärka minoritetsregeringar
Lyssna här på experterna t.ex bara en enda omröstning om budgeten för att undvika lägen som S:s röst på Alliansbudgeten och nej till att bryta ut enskilda delar av budgeten som S och Sd gjorde om brytpunkten.
För övrigt blir det nu helt andra frågor här i livet som inte har ett dugg med regeringskrisen att göra.

Inga kommentarer: