måndag 15 december 2014

vad vill Göran Persson med sitt förslag om samarbete S-M? Vad är syftet? Vill han vara med själv igen? Krånglar han till det för Löfven? Eller visste Löfven och står bakom?
Ja, det går inte att komma ifrån att det blir många frågor efter att ha sett och hört Göran Persson i TV-rutan i Agenda i går kväll. Folkpartiet och Centern är ju partier som ligger till höger om Moderaterna i dag, särskilt Centern och Moderaterna har rört sig mot mitten, säger Persson. Då är det naturligare med samarbete där.

Vet inte om det finns någon djupare tanke i förslaget, men vad skulle det vara?
Vill han skrämma C och Fp, att om ni inte blir mer samarbetsvilliga så kommer ni att bli omkörda av S och M och får stå där i opposition med Sd och Mp. Eller det troliga; Han vill synas lite. Är det någon som tror att Anna KB det första hon gör är att lämna Alliansen och gå in i ett samarbete med Socialdemokraterna? Nej, nej. Eller vill Persson att S ska gå in i Alliansen och skapa en stor S-Allians koalition? Svaren kanske kommer.

Bra artikel av Annie i dag på dn.se/debatt om jobb för nyanlända som nyckeln till integration.
Vi ska inte tala om volymer, tak och får många och nu räcker det, eller det är fult.Vi ska tala om och förbättra integrationen, hur människor som tvingas hit av krig och sönderbombning ska få jobb, bostad och komma in i samhället

Annie talar om en fördjupad jobblinje,som blir ett nytt tydligt integrationsprogram för Centern inför nyvalet som jag också har föreslagit i bloggen och på Facebook.
För övrigt åker jag nu in till Annies Jultal på Sjöfartshuset på Skeppsbron och lyssnar till dagskursen i den svenska politiken.

Inga kommentarer: