onsdag 17 december 2014

Känns nästan som man sviker världen när man bloggar om nyval och svenskt partikäbbel när 141 personer varav 132 barn skjuts till döds av talibaner i Pakistan.
Man bli förskräckt, förtvivlad och förbannad när beskeden kommer om de hemska brotten mot oskyldiga människor, främst barn som Talibanerna begick i går i en skola i Peshawar. Var kommer grymheten ifrån? Vad ska man vinna med den? Varför växer våldsgrupper som Jihadismen, Talibanerna och ISIS står bakom? 

Hämnd mot Pakistan och Pakistans militär som tidigare angripit talibanerna i Waziristan vid gränsen mot Afghanistan, sägs vara motivet.
Vem ska vinna på detta?
Varför ska man hämnas på Pakistans regering genom att döda 141 oskyldiga personer, varav 132 barn och över 100 skadade i en skola. Det var väl det militära inslaget i skolan man ville hämnas på, om man ska tro den information. Vad är det för värld? Och vad gör Världssamfundet och vad kan vi göra själva för att stoppa detta?

Bra förslag från regeringen om stöd till rumänerna hemma att bättre ta tillvara miljardstödet från EU för satsning på romerna i hemlandet.
Att hjälpa till att på ett bra sätt använda EU-pengarna, minska korruptionen och stärka hjälporganisationen. Ett nytt sätt, men allt är värt att pröva.

Centern stödjer enhetstaxa i landstinget men först en ordentlig utredning om SL:s hela biljettsystem. Bra, men det får inte ta för lång tid. I Värmdö vill vi bli av med den korkade zonindelningen som går tvärsigenom kommunen.

Inga kommentarer: