tisdag 16 december 2014

Annies Jultal var ideologiskt med politiskt innehåll och långt borta från träta, sandlåda, och påhopp om ansvar.
En huvudlinje var flyktingpolitiken, som i mycket följde Annies artikel på Debatt i går och som jag positivt kommenterade på bloggen. Det handlar inte om "volymer" utan om alla människors lika värde. Sverige ska inte göra mindre - men fler länder ska göra mer.Det är jobb och bostad det handlar om och därför ska vi sänka trösklarna för att anställa och förenkla reglerna för byggandet. Detaljerna får vi återkomma till. Enkelt och tydligt och det störde inte Julefriden.

Och nu kommer LO-basen med nya motbud. Thorwaldsson vill inte se något nyval. Förra veckan ville han inte se något miljöparti. Oj, stackars Löfven. Med sådana vänner behöver han inga ovänner. Oreda, röra - tragig på väg över till komik.

Och Löfven hotar alla partier. De som inte vill samarbeta kommer att straffas av väljarna och "Nu får alla partier tala om hur de tänker sig fortsättningen. Den frågan  gäller från och med nu".
Samarbete eller Sd styre? Det är Löfvens hot och nu måste ni svara...Tror han det går lättare att samarbeta med sådana hotelser.. Nej, du är inte riktigt vuxen uppgiften.

För övrigt ska jag nu fylla på de åtta verserna med vers nummer nio på Emmas nioårsdag på lördag, där första versen lyder "Lilla vackra Emma om du vill, farfar sjunga lilla Emma till. Allde´s häromdagen kom du ut ur magen......Så det är bara att gissa melodin....ha.


Inga kommentarer: