fredag 12 december 2014

Löfven lever farligt med ständiga ändringar "Än slank han hit och än..." 
Så låter en riktigt rolig ledare på dn.se/ledare i dag. Så fort LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson gick ut och talade om att S ska gå fram utan Mp i valet, så sadlade Löfven om. Ja visst ska vi det, ja visst ska vi det. Så ska vi göra sa Bill, ja just det sa Bull. Eller med DN;s teatraliska beskrivning "Socialdemokraterna går alltså till val ensamma, tillsammans med Mp, med en budget som inte gäller längre, men som ska ligga till grund för för den fortsatta politiken". Enkelt och glasklart, eller som Löfven sa, nu har vi ändrade förutsättningar, "men det innebär inte att jag tänker byta politik, helt och hållet. Lyssna "helt och hållet...Bara byta lite, men ska vara kvar..  Äta kakan och behålla den. eller "Juholt Light".

Ulf Kristersson tar över efter Borg och Elisabeth Svantesson tar över arbetsmarknadsfrågorna - också lite plötsligt, men AKB vill väl visa direkt att det är hon som bestämmer.
Även om inte Anna KB är utsedd ännu så ger hon direkt besked om två viktiga utnämningar, ekonomisk politisk talesperson och motsvarande för arbetsmarknadspolitiken.Det är ekonomi och jobb, de två viktigaste för M. AKB tar rodret direkt, innan hon är vald.

Ett haveri i Lima vore en katastrof för världen
Jag var med på den första klimatkonferensen i Rio de Janeiro 1992 som antog en rekommendation om klimatet med årliga Cop konferenser. Det var en positiv start. Jag var med i Köpenhamn också där det gick mindre bra. Det är ett måste för hela jorden att Lima får fram ett förslag som kan antas på den stora konferensen i Paris om ett år. Men det är 194 länder som ska...
För övrigt ska jag nu skriva en liten visa till en trevlig fest som jag snart ska gå på...ha.

Inga kommentarer: