lördag 6 december 2014

Centern har de bästa möjligheterna att göra ett bra val den 22 mars och Socialdemokraterna har en riktig uppförsbacke
Centerpartiet har efter de goda valen till EU-parlamentet och den 14 september de bästa möjligheterna att göra ett gott nyval den 22 mars. De goda valen har följts upp av en allt starkare partiledare som också axlat alltmer Alliansansvar vid sidan av en ännu inte vald M-ordförande Anna Kinberg Batra. Rakt och tydligt, jobb,landsbygd, miljö,klimat och nu ska vi lägga till ett program för migration och integration för att ta debatten med Sd. Vi bör också kunna agera ganska fritt som parti och låta mer av Centern och mindre av Allians och blockpolitik gälla. Där vet vi vad väljarna tycker är bra för Sverige.

S har det svårast. Det går inte riktigt ihop att tala om "Mer samarbete och mindre blockpolitik"och sedan gå till val med Mp och V i bagaget. dn.se/debatt som Stefan Löfven gör i dag.
Det inger inte förtroende att prata om samarbete och "mindre blockpolitiskt tänkande" men i sak agera tvärtom. Vad som hände på Stefan Löfvens inbjudan den 18 september bör dock klarläggas. Vad var först? Inbjudan till samverkan med Alliansen eller förhandlingar med Mp och V?
S-Mp-V skapade kaos i hela S-rörelsen under Mona Sahlin och det blir inte lättare med S-Mp-V nu. Här är Löfvens stora uppförsbacke.

Illa, illa med ny reaktor i Pyhäjoki, 15 mil från svenska gränsen. Men det finns chans till stopp i finska valet i april.
Reaktorn i Olkiluoto har blivit 3-4 gånger dyrare än beräknat och tagit 5-6-7 år längre tid. Varför satsar Finland på en ny reaktor? Dessutom delvis ryskägd och efter Fukoshima? Obegripligt, Men valet i april kan stoppa reaktorn. Motståndet bland folket är större än i riksdagen.
För övrigt blir det nu Julfest med Hemmestakören i kväll hemma hos Clarre och Lena med ett rejält sånghäfte. Nu tändas tusen jule...
 

Inga kommentarer: