fredag 16 februari 2018


2700 har dödats i Afghanistan 2017 enligt en rapport av FN.
Det är talibanerna eller IS som ligger bakom dödandet som handlar om terror, självmord eller direkta dödsattacker. Var och en förstår att det inte är ett land att utvisa personer till med den dödsrisken om man flytt undan just för talibaner och IS. Vi ska hålla fast vid vår medmänskliga politik i Centern.

Sd satsar på vårdfrågor som huvudfrågan i valet. Lite underligt kan man tänka, men det går att förklara.
Visst, flyktingar och integration finns med bland de tre områden Sd ska satsa på, där brott, straff och kriminalpolitik är det tredje. En förklaring skulle kunna vara att alla redan känner till Sd;s hårda nej mot fler flyktingar och invandrare. Det behövs inte fler eller mer om det. Lite farligt för dom, säger jag när M nu kommer närmare och närmare och kan ta allt, om Sd tystnar.

Sjukvården med vårdköerna, väntetiderna och säkert Karolinska sjukhuset är ju tacksamma frågor, där Sd kan ta hem mer än oppositionen eftersom S har nedläggningen av Sollefteå sjukhus och att man ställt upp på KS i bagaget.

Och att Löfven och S skulle haka på KS-krisen var väl ingen högoddsare.
Finansminister Magdalena Andersson har redan flaggat för en statlig utredning och nu säger statsministern att staten måste "reda ut det här".Ansvaret ligger på landstinget och dess politiska ledning(Allians) men vi ska bidra med en saklig granskning....jo jag tackar.

Inga kommentarer: