onsdag 28 februari 2018

Alliansen skriver gemensam artikel i dn.se/debatt om hur man förbereder sig för att bilda regering efter valet.
Snabbt komma igång med viktiga politiska reformer eter valet, en gemensam reformagenda som grund för budgeten och gemensamma utbildningar av nyckelpersoner.Bra,förstås, men ganska självklart Det viktigaste med artikeln är att den skrivs, inte vad som står i den. "Det är viljan att samarbeta och förmågan att kompromissa som gör oss handlingskraftiga" avslutar man artikeln med. Också bra med tanke på den kritik som riktats  mot olika förslag från partierna, inte minst M, kring flyktingpolitiken. Förmågan att kompromissa finns med i artikeln..... Kanske kommer det från Annie...

Och efter Debattartikeln om Allianssamarbetet kommer helsidor i samma tidning med Moderatledaren Ulf Kristersson.
Det är inte alls hårdare tag i flyktingpolitiken. Det är rättssäkerhet, skriver Kristersson .Han tar Canada som exempel på ett land med en lyckad invandringspolitik. De står för både öppenhet och rättssäkerhet skriver M-ledaren. Nu spelar inte heller i den här artikeln innehållet så stor roll, men det är uppenbart att UK inte gillar att media har talat om "hårdare tag."

Han var inte heller så glad åt Elisabeth Svantessons krav att redovisa kostnaderna
för invandringspolitiken och att invandrare inte är "lönsamma". Bra att vår partisekreterare Michael Arthursson direkt gick ut och kritiserade detta att göra invandrarna till "kollekiva syndabockar".Rätt replik, mot rätt parti vid rätt ögonblick.

Och roligt att Centern går upp en procent i senaste SIFO-sammanställningen medan M minskar lika mycket. Kristersson har noterat det och det märks i hans kommentarer i artiklarna.

Inga kommentarer: