söndag 25 februari 2018

En mycket positiv vändning av Ryssland som inte lade in något veto mot vapenvila i  Syrien
Nu beslutade rådet i en resolution om en sådan om minst 30 dagar. Resolutionen som Sverige och Kuwait ligger bakom. Sverige och utrikesminister Margot Wallström har drivit på för detta de senaste dagarna i intensiva förhandlingar och det var roligt och hedervärt att det lyckades. Margot hade bland annat pratat med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Bravo säger jag. Bra av Sverige.Bra av Ryssland.

Nya Karolinska sjukhuset, NKS är redan en fråga för valrörelsen och kommer att bli det än nu  mer ju närmare valet vi kommer.
Nu går Stefan Löfven ut och säger att sjukvården kommer att bli en av de viktigaste frågorna i valrörelsen där välfärden ska sättas i centrum. Det blir ingen lätt fråga för S heller eftersom köerna i Sveriges är längst i de landsting där S har majoritet. Alliansen i Stockholms läns landsting måste ta fram en lista på alla de många goda egenskaper och utnämningar Karolinska fått så att vi kan möta väljarna i valet. Vi bör också verkligen beklaga de problem som sjuka människor mött.

Jonas och V går ut med ökad jämlikhet som det stora budskapet i valet.
V kräver en fond  för forskning om ekonomisk jämlikhet. En jämlikhetskommission ska också tillsättas som granskar regeringens politik för ekonomisk jämlikhet. Hårda krav inte minst på den regering som man själv varit delaktig i under hela mandatperioden. Vad säger Löfven om det? Slut på samarbetet, eller....

Inga kommentarer: