tisdag 13 februari 2018

Nej gör ingen ändring i lagstiftningen som utesluter partilösa. Det vore ett övergrepp på hur demokratin och verkligheten ser ut.
Det är min reaktion på diskussionen om att det är för många personer om nu hoppar av sitt parti i riksdagen och blir vildar. De är ju valda en gång av medborgarna och då vore det fel att utesluta dessa personer från riksdag, landsting eller kommun som de valts in i. Dessutom tycker jag avhoppen också visar på verkligheten i demokratin. Det rör sig i partierna och det är också värdefullt för väljarna att få veta  hur de personer agerar om uteslutits ur sitt parti.

Och Liberalerna vill skapa samförstånd i Alliansen mellan M och C i migrationspolitiken. Är det rätt parti att skapa samförståmd....? 
Ja, det kan man läsa i dn.se/nyheter i dag. Det säger Fredrik Malm. Liberalernas migrationspolitiske talesperson. Det är viktigt att vi når en gemensam linje i Alliansen ,säger han och kritiserar M och C.Jag vet inte om L är det bästa partiet att få samarbeten att hålla ihop. L är Inte med i energiuppgörelsen t.ex, driver hårt Nato och kärnkraft som inte alla Allianspartier ställer upp på.. Men ok då, kul för L att få agera medlare någon gång....

Och Mp letar frågor inför valrörelsen för att vara kvar i riksdagen och då blir det ursprungsfrågorna miljö och klimat. Det är nog rätt också.
Det är bra med förslaget till klimatfärdplan med 142 punkter för att klara Parisavtalet med max 2 procents utsläpp,helst ner till 1,5 Helt stopp för fossila drivmedel som bensin och diesel 2030. Visst, säger jag, men Mp har lätt att ramla in på Nej, förbuds- och stopplinjen i stället för att tala om vad Ja-linjen innehåller, där Centern är mycket bättre, på elbilar,bioenergi, höghastighetståg... Men jag tror man klarar sig kvar, frågan är bara vad man ska göra då...



Inga kommentarer: