söndag 18 februari 2018

Alf Svensson är den förste som tar upp orsakerna till gängbildning, våld, brott, annan kriminalitet som ökar i förorterna. dn.se/debatt
Alla har krävt hårdare tag,fler poliser, längre fängelsestraff,utvisningar. Partierna tävlar om hårdare tag mot det som sker man har inte sagt ett ord om orsakerna till det. Alf Svensson gör det och pekar på barnen och den ökade psykiska ohälsan bland unga. Familjepolitiken och civilsamhället, säger jag,måste skapa goda uppväxtmiljöer. Bra Alf. 

I Dn finns också ett utmärkt reportage om klimatpolitiken och tio platser där klimatförändringarna slår hårt.
Jag har sammanställt klimatets åverkan på de platser som tidningen beskriver. Jag tar inte med platserna utan bara områden som påverkas negativt av klimatförändringarna:

Kustnära storstäder, översvämningar, nederbörd, hårdare oväder,skogsavverkning, havsisar och glaciärer smälter,försurning, längre regnperioder, perioder med torka, vattnet tar slut, mycket varma perioder, värmen koncentreras, värmeböljor, brist på färskvatten, grödor och boskap förstörs och dör, livsmedelsförsörjningen blir sämre, saltvatten förstör åkrarna, luftfuktigheten ökar, sjukdomar längre och flera, tropiska cykloner, lågt liggande öar försvinner.
Ingen rolig läsning om man uttrycker sig försiktigt.


Inga kommentarer: