tisdag 20 februari 2018

48 miljarder per år till försaret räcker inte, regeringen talar om 180 miljarder. Mest materialsatsnigar.
Två nya ubåtar och den nya E-versionen av Gripen och luftvärnsroboten Patriot. Armén kostar med flera mönstrade, De borgerliga partierna talar om en fördubbling. Ser inte ut vara någon stor konflikt om inriktningen. Omvärldsläget visar att det behövs.
En liten tanke bara. 48 miljarder om året för försvaret och 61 miljarder för Nya karolinska sjukhuset...

Och här kommer en av Socialdemokraternas förlustfrågor på riksnivå i valet om LSS.
Det är regeringen som givit Försäkringskassan i uppdrag att dra ner på ersättningarna för fumktionshindrade.I debatten blir det Försäkringskassan som försvarar neddragningarna, men det är regeringen som krävt att de skall göras. Lite fult tycker jag. Ingen minister vill tala om de godtyckliga och rättsosäkra bedömningarna för Elin, Oskar, Karin... som kommer upp i media dn.se/nyheter.

Ogenomtänkt förslag om Porslinsfabriken på Värmdö och utförsäljningar av Dekorhuset och G-studion som riskerar fortsatt verksamhet för konstnärerna i Gustavsberg
Gustavsbergs själ och hjärta är säljs ut och varumärket Gustavsberg blir inte vad det varit, säger oppositionen. Inte bra skött, dåligt beslut ,illa förberett och med 3000 namnunderskrifter påverkar det väljarna inte bara i Gustavsberg utan i hela kommunen. Dumt att avvisa mitt förslag om att tillsätta en referensgrupp med företrädare för oppositionen och Ateljéföreningen som följer den fortsatta processen. 


Inga kommentarer: