måndag 12 februari 2018

Vänsterns kvinnliga avgångar öppnar för Fi och Gudrun Schyman som kan komma in i riksdagen. Det skulle stärka vänstersidan om Fi och V samarbetar.
Säg att Fi får 4,5 och V 6,0, och att de får ca 10 procent tillsammans. V förlorar lite till Fi men tillsammans sätter de press på S Det kan betyda att S flirt med C och L blir svårare om man från S tänkt sig en blocköverskridande koalition. S kan tappa till både V och F och få det svårt, mycket svårt.
Intressant att se att Jonas och V-partiledningen fick stryk av kongressen som utökade valplattformen med amnesti för ensamkommande. V och C står här när varandra.

Den stora uppmärksamheten kring Karolinska, nu med jävsfrågan mellan finanslandstingsrådet Irene Svenonius och hennes man som är upphandlingschef på KS skadar Alliansen.
Det spelar ingen roll vad som händer med alla utredningar om jäv, höga konsultkostnader och miljonfakturor som inte granskats. Det är hela frågan det handlar om som redan satt sig hos allmänheten och skadat Alliansen.

Det är främst M och Fp som har ansar för sjukvården
men det spelar heller ingen roll när människor ser helheten, Det påverkar hela Alliansen. Bra att Irene hoppar av frågorna kring KS, men nu gäller det att se till att allt som görs fram till valet beskriver KS, som det mycket goda sjukhus det är och att inga fler smällar dyker upp. Detta är vad media älskar och DN inte minst. Gör en riktig karta på KS alla goda vårdinsatser innan valet.

Inga kommentarer: