måndag 5 februari 2018

Verkligen på tiden att det kommer en utmanare till  Erdogan i Turkiet - Meral Aksener. Lite osäker om hon i grunden står för reell demokrati, dock.
Men det viktiga är att det finns en utmanare som vill återinföra det parlamentariska styret och avskaffa presidentstyret som Erdogan införde efter folkomröstningen 2016 och där han satt in hundratals journalister, domare och kritiker till presidentdiktaturen i fängelse.

Visst, vinster i välfärden blir en stor valfråga, eller är det redan men V får inte mer stöd än i dag i den debatten, sådär 7 procent av väljarna.
Det blir omöjligt att klara debatten när hälften av vårdcentralerna i Landstinget skulle tvingas läggas ner och massor med kvinnor skulle bli utan jobb. Det är kraven på kvalitet, uppföljning och kontroll det handlar om och valfrihet. Sorry, Jonas, det blir svårt.

Och Liberalerna, partiet för öppenhet och "liberalism" vill lagstifta om mobilförbud i klassrummet.
Nej, säger jag, inga fler detaljlagar för hur vi ska sköta oss. Det finns rektorer och lärare som kan sköta detta med bättre metoder som redan har stöd i lagen. Sluta med dumma utspel som handlar om "vad fan ska vi hitta på för att få upp våra siffror".

Inga kommentarer: