torsdag 15 februari 2018

Det går att förstå Margot Wallströms angrepp på trovärdigheten i Nato och kärnvapendokrinen i USA.
Det är bara att läsa Försvarets Forskningsinstituts studie som skriver att Nato inte klarar att försvara sina baltiska medlemmar vid ett överraskande ryskt angrepp. Ryssland har rustat upp och har 200 000 soldater i närområdet medan Nato efter en månad kan skrapa ihop 25-40 000. Nato kan helt enkelt inte klara säkerheten. Det går alltså inte som vår utrikespolitiske talesperson Kerstin Lundgren sa i utrikesdebatten att säga  att Sverige måste gå med i Nato för att få nödvändiga säkerhetsgarantier. Några sådana kan inte Nato lämna om man läser vad vårt egna försvarsforskningsinstitut, skriver.

Det är väl ingen höjdare heller att gå med i Nato där commander in chief heter Trump som inte tycker att Nato ska prioriteras och allmänt sätter  "America first".
Och inte vill vi väl befinna oss på samma sida som Turkiet i händelse av en konflikt där vi skulle lita på Nato. Det tycker nog inte Kerstin Lundgren heller som vet  att det är kurderna  som Turkiet  nu anfaller i Syrien.

Står inte Centern bakom den militära alliansfriheten längre? 
Nej, det gör vi ju inte eftersom vi nu driver kravet på Natomedlemskap som  ju betyder att vi inte längre skulle vara militärt alliansfria och inte heller kämpar för avveckling av kärnvapen. Ska vi låta Nato bestämma vilken säkerhetspolitik vi ska föra? Inte bra, för att uttrycka sig försiktigt.

Inga kommentarer: