torsdag 22 februari 2018

Brexit blir dyrt för Sverige och under diskussionen om höjda EU-avgifter kommer frågan om "egna resurser" , dvs EU-skatter upp.
Det var en av de stora frågorna i EU-folkomröstningen 1994. Det kommer aldrig upp, sa ja-sidan. EU är ett mellanstatligt samarbete och det kommer aldrig att bli tal om några EU-skatter. Fel, fel. Det har diskuterats i flera år, men nu ser det närmare ut än någonsin när de länder som får pengar ur EU:s budget som Polen, Rumänien, Grekland, Ungern vill ha mer. Då är EU-skatter ett bra sätt att få det. Vi på Nej-sidan hade rätt, men det är inte roligt att få det. Bra ändå att Sverige säger blankt nej till EU-skatter.

Jag är inte rädd för begreppet populism säger Jonas Sjöstedt.Många saker har ansetts populistiska tills de blivit verklighet, som åtta timmars arbetsdag, säger Jonas.
Och nu är vänsterns stora framtidsfråga sex timmars arbetsdag. Och det kommer också, men kanske i lite annan form än i siffror. Jag talar om livsbalans, att alla ska kunna arbeta så mycket och så lite som man vill under olika skeden i livet och att vi ska ha en arbetsmarknadslagstiftning som stimulerar i den inriktningen. Det kommer, jag lovar. Du som läser det här om 30 år skrattar nog lite.

Det blir Nej till Horstensleden i år igen. Tror att att det handlar om 3-4 gånger under min tid som Värmdöbo som jag sagt nej till den och nu blir det ett nytt Nej.
Men var beredd frågan återkommer igen eftersom det skulle gagna de stora kryssningsfartygen som kan öka sina resor till Stockholm. De har  bra ekonomiska argument också att passagerarna på fartygen  konsumerar miljoner varje gång de går i hamn. Men blir det ett naturreservat i området som Värmdö nu driver då kan vi vinna för gott.

Inga kommentarer: