lördag 17 februari 2018

S mörkar på vilket sätt Sverige fick plats i FNs säkerhetsråd. Inte så roligt att läsa dn,se/ nyheter.Fanns där mutor?
Nej, det är ingen rolig läsning. En av de viktigaste frågorna för Sveriges kandidatur var ökad öppenhet i FN. Nu verkar det som det inte går att få fram de utvärderingar som finns om kampanjen för hur Sveriges plats i FN:s säkerhetsråd kom till. Regeringen, UD och Margot Wallstsröm följer inte den offentlighetsprincip vi själva har, enligt DN:s rapportering. Årendena är gömda, eller har aldrig diarieförts. Den frågan måste tas upp i Konstitutionsutskottet, KU. En bra fråga för Centern att ta upp.

Det är lika naturligt som bra att Centern har KU-anmält miljöminister Karolina Skog för ministerstyre  efter hennes uttalanden att Luftfartsverket och Swedavia borde lämna branschorganisationen Svenskt Flyg.
Det är vår integrationspolitiske talesperson Anders Åkesson (C) som anmält. Regeringen anklagas för att ha en egen agenda för förslaget till flygskatt. Det är bra att den frågan belyses, men ta upp frågan om Sveriges plats i FN:s säkerhetsråd också.

Och Karolinska blir nu en fråga för valrörelsen på riks när regeringen tillsätter en kriskommission som ska granska frågorna om upphandlingar, fakturor och jäv. Tacksamt för S-regeringen, men det kan också slå tillbaka...
Så blev Nya Karolinska i Solna ett riksärende. inte det minsta förvånande, men kanske lite för lättvindigt att göra storpolitik av. S har lagt ner Sollefteå sjukhus och S-landstingen har de längsta köerna i Sverige. Ta fram alla fakta om KS som ett  av världens bästa sjukhus inför valrörelsen, säger jag.

Inga kommentarer: