söndag 11 februari 2018

Jonas håller V-stilen och stärker sin roll trots avhoppen och kritiken för toppstyrd  "övermanlighet" i partiet. Nästa stora fråga blir 6-timmarsdag och här finns poänger för vänstern.
Brott och straff är ingen stor vänsterfråga, men Jonas varnar för en "populistisk rättspolitik" eller till och med "reaktionärt populistisk", t.ex Löfvens förslag att ha militärer i förorterna. Här har Jonas en poäng. Det är för mycket boxning kring hårdare tag från M  och S som tycks tävla om att vara hårdast efter SD. Alldeles för lite fokus på brottens orsaker och förebyggande insatser.

De kriminella gängen kopplas ihop med invandrare, och forskningen säger att det är ungefär femtio procent.
Men varför? Utanförskap, inget jobb, saknar pengar, ensamhet, förväntningar som spricker. Integrationen brister helt enkelt. Två exempel: Alldeles för lång handläggningstid för asyl och för mycket fokus på språket först. Korta tiderna och snabbare till jobb, vad som helst bara det är något..

Ty-Fra tar över EU-utvecklingen mot mer EU och överstatlighet. Bra kan man tycka om man ser till vilka länder i EUropa som mest varit i krig med varandra. Mindre bra om man inte vill ha en ny EU-stat.
EU-federalisten tillika EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker jublar. EU står inför ett genombrott och vi vet vilket håll han menar. Bara att EU får så stor inflytande i en regeringsuppgörelse mellan Ty och Fra. Mer pengar till EU:s budget, säger de, gemensamma minimilöner, en Tobinskatt, eller finansiell transaktionsskatt, harmoniserade bolagsskatter. EU växer uppåt. Macron vill ha ännu mer, och några transnatonella vallistor i EU-valet blir det inte. Men den som inte ser åt vilket håll EU går är blind...

Inga kommentarer: