onsdag 21 februari 2018

Ljuger Margot Wallström och UD om utvärderingen om FN-uppdraget i säkerhetsrådet? Illa, mycket illa, i så fall.
Det finns en rapport av utredaren Anders Lidén på 44 sidor som han lämnat till chefen på FN-avdelningen på UD. Den är inte heller diarieförd. Det är bara sammanfattningen på 13 sidor som är diarieförd. Hela utredningen skickades också till UD en månad innan det datum UD uppger. Ljug, fejk, slarv...Det är ett allvarligt brott mot offentlighetsprincipen och man frågar sig varför journalister och vi medborgare inte får läsa huvudrapporten.

Finns det risk för att där står något som inte skulle vara så bra för Margot Wallström
och/eller för UD? Finns det något som kan uppfattas som mutor? Finns det något som inte är så bra för den utrikespolitik Sverige säger sig stå för mot diktaturländer? Eller finns det något annat? Har UD slarvat bort rapporten? Har någon stulit den? Då är det en allvarlig kritik mot hela UD, att saker försvinner eller stjäls, och man inte vet vad viktiga handlingar tagit vägen.

Bra att Centerns ledamot i utrikesutskottet Kerstin Lundgren försöker få svara på frågan. "Det saknas papper på bordet" säger Kerstin Lundgren.
Hon hoppas att utredningen inte har kasserats, eller att den kommit i andra händer. Den kanske finns inlåst någonstans, ungefär som banden från trunamikatastrofen som visade att Göran Persson inte tagit katastrofen på allvar.

Inga kommentarer: