torsdag 8 februari 2018

Kärnvapenupprustningen mellan Ryssland och USA är farlig och riksfylld med två så oberäkneliga ledare. Lägg till Nordkorea och alla förstår...
Några veckors avspänning under OS sedan fortsätter med all säkerhet "kärnvapenkriget" mellan USA och Rýssland. Det riktigt farliga är att båda länderna också talar om att använda vapnen. Detta samtidigt som FN:s generalförsamling antagit konventionen om förbud mot kärnvapen.  USA tar också fram en ny typ av kärnvapen, lättare att använda men med samma sprängkraft som Hiroshima och Nagasaki bomberna. Läs: 10 000 mdr kronor ska USA satsa på kärnvapen fram till 2050.....Någon som har någon fråga.
De kärnvapenfria länderna bör bilda en egen organisation så att vi kan gå ut och ställa krav  kring handel mm mot kärnvapenländerna.

Tyskland med Merkel och Schulz är överens om en ny koalionsregering. Bra för stabilitet men EU får två starka utbyggare.
Bra med stabiliteten, bra för både EUropa och världen, men Shulz som tidigare ordförande i EU-parlamentet och Merkel som alltmer närmar sig Macrons idéer om ett större och starkare EU kan skapa EU-staten, Något helt annat än det vi gick med i.Man lovar redan mer pengar till EU. SPD vann mest i både ministrar och sakfrågor som att det ska bli svårare att anställa på visstid.

Bra naturligtvis att Både regering och opposition har förslag på hårdare tag mot stöldligor.
22 233 bostadsinbrott polisanmäldes i Sverige förra året,Hälften begås av internationella ligor från Polen, Litauen och Rumänien. Kontrollen kring gränserna ska skärpas med kameror och bilar som återkommer ofta ska kollas hårdare. Hårdare straff också.och att straffen ska avtjänas i hemländerna. Holland har lyckats minska på det sättet enligt dn.se/nyheter.  Men orsaken...orsaken.


Inga kommentarer: