lördag 21 mars 2009

Balanserade stimulanser från EU
Jag tycker det var mycket balanserade ekonomiska stimulanser från EU- toppmötet. Elkabel till Baltikum, gasledning från Norge och vindkraftspark utanför Trelleborg är ju mera långsiktiga förslag. Förstår dock inte riktigt varför EU skall lägga sig i energiförsörjningen i varje land. Det är en nationell fråga vilka energiformer varje land väljer. Bra å andra sidan att detta är gjörs för att minska Europas energiberoende till Ryssland.

Fryslöneracet
Om racet ner mot frysta löner finns en del att säga. Wanja Lundby-Wedin har många frågor att besvara. Frysracet är rätt gjort även det luktar oppurtunism från många håll. Men ett sansat stopp för påslag vinner f0lkligt stöd.

En pratglad och aktiv distriktsstämma
En pratglad och aktiv distriktsstämma genomfördes under lördagseftermiddagen på Clarion Hotell vid Skanstull. En rejäl debatt om EMU och distriktsstyrelsens förslag att hålla en ny folkomröstning om EU före utgången av 2014. Dete är ingen bra idé. Det blir skott mot öppet mål flera år framåt i tiden. Det räcker med helomvändningen om kärnkraft. Vi har inte råd med en till. Lars Carlssons reservation om att inte nu binda sig för en ny folkomröstning förlorade voteringen knappt mot distriktsstyrelsen, men hade det varit omröstning direkt utan föröksvotering kunde det lika gärna ha blivit tvärtom.
Roligt att mina motioner om spårbilar och stöd till enmans- och småföretagen bifölls. Det är vinn-frågor för centern.

För övrigt så har Sonja och jag just kommit hem från Åsas födelsedagsfest. Det var det tredje i rad. I förrgår blev Susilull och Sussilo - eller Sara och Hanna en månad, i går fyllde Emma tre år och tre månader och i dag fyllde Åsa 36. Det blev tre nya visor.

Inga kommentarer: