onsdag 25 mars 2009

Wanjaturerna fortsätter
Det är alltid trist att se ett mediadrev som fått upp vittring på sitt byte. Allt hade kunnat undvikas om Wanja Lundby-Wedin först kollat ordentligt vilka avtal om bonusar hon medverkat till innan hon så hårt kritiserade näringslivets omoral. Om hon inte kommer ihåg i detalj vad hon skrivit under eller gått med på så har hon ju massor med folk runt omkring sig som kan göra research åt henne så hon blir uppdaterad. Nu blir i stället kritiken mot henne och de 24 styrelseuppdragen ännu hårdare. Är det inte för mycket? Klarar hon verkligen av det? Grundlurad får man inte bli som styrelseledamot. Vem gav henne detta råd...?

Maud måste undvika samma problem
Precis som jag sa i går i bloggen måste regeringen med Maud i spetsen, som har fört regeringens talan, nu göra allt för att undvika att falla i samma grop som Wanja och socialdemokraterna. Det är rätt beslut att sätta stopp för stattliga bonusar till chefer. Här hade Maud för bråttom i sina positiva utalande för bonusar. Men det ställer ännu större krav på den som stoppar bonusar att inte lönerna i stället blir oacceptabelt höga eller att näringslivets fingerfärdigheter på dessa områden hittar nya utgångar. Fredrik Reinfeldt måste nu sätta till en alldeles speciell bevakning på detta område för att förhindra detta. Varenda journalist kommer att leta efter misstag....

Stoppa friskolornas vinster
skriver ordföranden i Lärarnas riksförbund Metta Fjelkner i dag på DN Debatt utifrån en väljarenkät. Ja, det var väl väntat. Obegripligt att frågan inte kommit upp tidigare. Friskolornas vinst skall återinvesteras i skolverksamheten eller gå tillbaka till kommunen. Det är ingen kritik mot friskolorna som sådana, bara att det skall gälla lika villkor mellan olika skolformer. Resurser som finns i skolsystemet - det kommunala eller privata - skall användas för att höja kvaliteten i skolan.

För övrigt håller det vackra vädret i sig i Lofsdalen. Sol, nysnö och minus tretton grader kallt i morse. Nu har vi åkt färdigt för i dag.

Inga kommentarer: