söndag 15 mars 2009

Största partiet i Alliansen vinner
Så ser det ut i dagens mätning från SvD/Sifo. Fredrick Reinfeldt har skött den ekonomiska krisen bra. Anders Borg ger oftast ett stabilt intryck. Inga flummare. Inga onödinga över-eller underdrifter. De får människors förtroende. C, fp och kd har svårare att få kredit. Centern går upp lite och det borde vara mer efter goda insatser från Maud. Mona Sahlin vet inte vad hon skall säga och tappar en procent så fort Thomas Östros öppnar munnen. Kristdemokraternas golvning med -1 procent och totalt 3.3 måste Alliansen göra ngt åt om den vill fortsätta regera. Reinfeldt och Hägglund får ta en fika.

Krisen ger gröna möjligheter
är rubriken på en artikel på DN Debatt från s,v,mp oppositionen med Karin Jämtin i spetsen i Stadshuset. Rätt tänkt att utnyttja den ekonomiska krisen för miljö-, energi- och klimatåtagärder, precis som vi gör i Alliansen i Värmdö. Men det är mycket ord och lite konkreta förslag i artikeln. Det verkar mest vara missnöje över att majoriteten fått priset som Europas miljöhuvudstad. Några förslag att ta fast på är dock program för miljöanpassat byggande och klimatneutrala bostadsområden med sopsugar, avfallskvarnar och insamling av matavfall för biogas.

För övrigt åt vi en alldeles utsökt middag hemma hos Kristoffer och Stina på Kungsstensgatan i Stockholm i går. Härlig förrät med rostbröd och skagenröra. En wonderful fiskgryta, allt med gott vitt till och en ostbricka med chèvre, boursin, och andra goda franskostar med rött vin. Och så vann rätt låt i Melodifestivalen också. Heja Malena och tack Stoffe och Stina.
Micke o jag var riktigt bra i dagens tennis, Emma och mamma har varit på barnkalas och flickorna öppnar ögonen och undrar vad det är för gubbe som håller i dom...

Inga kommentarer: