tisdag 10 mars 2009

Fyra stjärnor för regeringens klimatproposition
Fyra stjärnor för fyra partier som enats om en mycket långtgående och ambitiös klimatproposition. Det är roligt att läsa, även om det bara är kortversionen på dagens DN Debatt.
Den globala ekonomikrisen kan vändas till en möjlighet för en hållbar klimatomställning. "Bort allt vad oro gör" och in med framtidshopp och ambitioner. Ta vara på vad som måste göras. Se till att det blir något gott för mänskligheten och ngt bra också i det korta perspektivet med export och uthållig tillväxt. Blickarna är riktade mot Köpenhamn i december då Kyotoavtalet skall ersättas med ett nytt klimatavtal. Sverige och centern har här i bästa mening en tätposition.Vi har kanske de mest ambitösa förslagen, vi håller i taktpinnen som ordförandeland i EU och vi har fyra centerministrar som alla är engagerade i klimatfrågan inom näringsliv, infrastruktur, miljö och jordbruk.
Förslaget innehåller också enkla saker att ta till sig som fem års skattebefrielse för nya miljöbilar. Sån´t kommer folk ihåg.

Smalare men vassare var det...
Säg därför inte nej till EU-kommissionens mammaledighetsdirektiv säg att EU inte har med det att göra och att frågan inte hör hemma på EU-nivå. Sån´t kan också sägas tydligt och sån´t förstår också folk.

För övrigt tycker jag Värmdöcenterns förslag i dagens Värmdö Times om en miljöhögskola till Värmdö är ett alldeles utmärkt förslag. Och den som skall ha äran av detta är Annette Olofsson Fors som drivit frågan internt i vårt parti.

Inga kommentarer: