söndag 1 mars 2009

EU - Frankrike och att göra som man vill
Visst är det utmanande av Frankrike. De stora staterna gör som dom vill och EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso föreslår och får igenom att Frankrikes stödåtgärder åt den egna fordonsindustrin följer EU-reglerna. Vad är detta? Det är ett beslut av Barroso som gör det möjligt för honom att fortsätta fem år till som EU-komissionens ordförande.
Att stöta sig med Sarkozy går bara inte. Att stödja honom är ett måste om man vill fortsätta i EU-byråkratin som ordförande för EU-kommissionen. Underkänt.

Sverige och Fredrik Reinfeldt har en nyckelroll
Fredrik Reinfelt, Maud Olofsson, Andreas Carlgren och Sverige har en nyckelroll i höst när Sverige tar över ordförandeskapet i EU. Sjålvklart måste frågan om EU-ordförande diskuteras med ingående och fler förslag komma fram. Storbritannien har en mer nyanserad syn på EU,där samarbetetet mellan självständiga nationer är grunden. De tär också vad Chris Patten representerar och han vore en god kandidat till ordföraedneskapet i EU-kommissionen. Men varför inte Carl Bildt? Eller Lena Ek? Måste det vara en man efter en kvinna?

För övrigt mår Sussilull och Sussilo utmärkt när vi hälsade på flickorna i dag på Södersjukhuset. Det blir nog någon vecka till med mamma Åsa på neonatalavdelningen men sedan skall dom leka med farfar....

Inga kommentarer: