fredag 13 mars 2009

Stödet för vindkraft växer
Det är verkligen roligt att se vad svenska folket tycker om vindkraften. 80 Procent tycker att man skalls satsa mer på vindkraft, rapporterar vår största drake. Ställt i relation till vindkraften är det bara 19 procent av opinionen som stödjer en ökad satsning på kärnkraft. Det stärker min teori från tidigare blogginlägg att en kraftfull satsning på vindkraft och annat förnyelsebart som centern föreslagit är det bästa sättet att stoppa kärnkraften. Detta särskitl om det ger ett energiöverskott så att kärnkraften helt enkelt inte behövs.

EU och gemensam flyktingpolitik
SvD:s rubrik på detta tema i dag är "EU:s länder tävlar om sämsta mottagandet". Det är detta jag också är rädd för om vi får en EU-styrd gemensam flyktingpolitik. Det blir som tidningen säger "minsta gemensamma nämnaren" i EU som kommer att gälla och det blir en mycket sämre, hårdare och okänsligare flyktingpolitik än vi har i vårt land. Nej tack.

För övrigt är jag mycket glad åt positiva reaktioner på centerns förslag om en miljöhögskola till Värmdö. Rektorn på Centrum för Arbete och Studier, Leif Östfeldt har skrivit ett mail och vill diskutera en yrkeshögskola. Här finns nya möjligheter med finansiering från staten från i höst och där bör vi verkligen vara med. Bygglovshandläggare kunde vara en av utbildningarna, säger Leif Östfelt. Precis vad Värmdö behöver. Och en yrkeshögskola hindrar ju inte heller att vi går vidare med vårt förslag om en miljöhögskola.

Vill bara tala om också att Sussilull och Sussilo, som med mammas och pappas namnval heter Sara och Hanna sedan i onsdags gått upp 50 respektive 30 gram. Tungvikt?

Inga kommentarer: