onsdag 18 mars 2009

Regeringen och Reinfeldt vinner
Det är ingen tvekan om att Alliansregeringen och särskilt statsminister Fredrik Reinfeldt stärkt sin ställning och oppositionen samtidigt tappat mark. Fötroendet för Reinfeldt är stort och stigande. För Mona Sahlin är det litet och sjunkande. Maud Olofsson har också gått om Mona Sahlin i förtroendet bland väljarna och det stärker centern. Reinfeldt var också klart bäst i debatten i går kväll med Mona Sahlin i K-G Bergströms sista Rakt på.
Under vår, sommar och höst kommer regeringen att få massor av möjligheter att ytterligare stärka förtroendet, inte minst Reinfeldt och centern med Maud, Andreas, Åsa och Eskil i huvudroller inför klimatmötet Cop 15 i Köpenhamn.

K-G Bergström slutar för tidigt
Det tycker jag. Alldeles för tidigt. Han har mycket kvar att ge. K-G är den mest respekterade politiska journalist vi har i Sverige. Alltid påläst, alltid hantverkskunnig, alltid integritet. Jag minns honom från Norrlands nation under studietiden i Uppsala. Jag tror det var statskunskap vi läste. Han gjorde avtryck redan då och sedan dess har vi hunnit träffas många gånger både i studion och på jubileumsfester på Norrlands, lite mindre dock nu mot slutet. Synd om både TV och tittarna. Men det är kul att fiska och jaga älg också...

Inga kommentarer: