måndag 16 mars 2009

Spårbilen kommer - Modern miljövänlig transportteknik
I går och i morse sändes ett litet reportage i TV4 Stockholm om planering för spårbilar i Värmdö och Södertälje. Det är roligt att media börjar intressera sig för KOMPASS och de 10-15 kommuner som nu planerar för spårbilar. Vi ligger långt framme i Värmdö och flera andra kommuner i Sverige gör det också. Det känns också som om frågan är på väg att få fäste högre upp inför bla klimatkonferensen i Köpenhamn i slutet av året. Roligt, sa Bill, just det sa Bu.....

Nej till uranbrytning
Känner mig stärkt och stolt över att så många kommuner med centerledning där projektering pågår för uranbrytning säger nej. I Spetsen finns bla Maria Söderberg kso i Krokoms kommun. "..det är inte någon idé att de är här och letar uran.", säger Maria. Bra sagt.

Produktionsstyrelse i Värmdö
I morse diskuterade Allians för Värmdö och oppositionen med Lasse B, Yvonne B och Mats S frågan om produktionsstyrelse för den egna produktionen i Pro Värmdö och Varmtek. En bra diskussion om mål, syfte, effektivitet, personal- och medborgardialog och inte minst pedagogik ochn kommunikation. Vad skall produktionsstyrelsen göra? Hur är relationen till beställarnämnderna, eventuella jävsfrågor, nämndstorlek mm. Göran Jansson och Lars B hade många goda synpkter. Det borde gå att hitta en gemensam nämnare och få ett beslut till kf den 25 mars för att få i gång en produktionsstyrelse från april och därmed i budgetarbetet.
Det känns som om alla som deltog verkligen söker en gemensam lösning.

1 kommentar:

Anonym sa...

och jag har spårat dig:-)

För dem som vill se tv4 reportaget:

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=739507&treeId=10079&renderingdepartment=2.757

/DF